ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

AIKIDO PRAXIS dojos

Τι είναι AIKIDO;
Το AIKIDO (Αϊκίντο) είναι πολεμική τέχνη. Με την κατάλληλη εξάσκηση παρέχει τα εφόδια για την αντιμετώπιση μίας σύγκρουσης. Ο ιδρυτής του AIKIDO, ο Μοριχέϊ Ουεσίμπα (Morihei Ueshiba), παρ΄όλη την τεχνική του υπεροχή, αμφισβήτησε την αξία μίας τέχνης που βασιζόταν στη νίκη έναντι των άλλων. Ο αγώνας του με αυτό το δίλημμα τον οδήγησε στην κατανόηση που σήμερα αποτελεί το θεμέλιο του σύγχρονου AIKIDO, μίας πολεμικής τέχνης υψηλής αισθητικής και εκπληκτικής ισχύος.

ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ AIKIDO

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ

Οι ιδρυτές και δάκαλοι των AIKIDO PRAXIS dojos, Φίλιππος Αθανασίου και Βαγγέλης Πάτρας, ήρθαν σε επαφή με το AIKIDO ύστερ' από πολύχρονη και σε υψηλό επίπεδο ενασχόληση με τον αθλητισμό. Ο Βαγγέλης Πάτρας αγωνίστηκε σε τρεις Ολυμπιάδες με την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης κι ο Φίλιππος συμμετείχε σε αγώνες ποδηλασίας και τριάθλου από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισης του αθλήματος στην Ελλάδα. Παράλληλα επιδίδονται σε πολυποίκιλες ασχολίες, ενώ ειδικεύονται σε διάφορους αθλητικούς τομείς (όπως ορειβασία και ιππασία ) αλλά και σε θέματα σχετικά με τη μεθοδολογία και την ψυχολογία της άθλησης, τη διατροφή, την φυσικοθεραπεία και την πρόληψη/αποκατάσταση τραυματισμών. Κατά την πολύχρονη ενασχόλησή τους με το AIKIDO έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια, εντός κι εκτός Ελλάδος, κι έχουν διδαχθεί από πολλούς Ιάπωνες Shihan. Επίσης, έχουν ταξιδέψει στο Τόκιο όπου έχουν κάνει εντατική άσκηση στο Hombu Dojo.

Ύστερα από χρόνια προπόνησης, υποστηρίζουν κι οι δυο την ιδέα της συνεχούς άθλησης, για την άσκηση όχι μόνο του σώματος, αλλά και του πνεύματος και παράλληλα τη βελτίωση των ικανοτήτων μας με στόχο τη μακρόχρονη υγεία και ευεξία μας.

ΤΜΗΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ

Παιδικό από 6-13 ετών

Μεικτό 14ων ετών και άνω νέοι και νέες, άνδρες και γυναίκες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ